At Modern Luxury, connection and community define who we are. We use cookies to improve the Modern Luxury experience - to personalize content and ads, to provide social media features and to analyze our traffic. We also may share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. We take your privacy seriously and want you to be aware that we have recently made changes to our Privacy Policy, which can be found here.

I AGREE
    
Share

Gold Medal Home

BY Erin Lentz | January 30, 2018 | Feature Features

With the Winter Olympics on the horizon, athlete, Colorado native and Aspen resident Chris Klug counts a new Snowmass residence as his latest victory.
he home was built to entertain, with spacious outdoor patios on both levels.

Chris Klug likes to fast track. Whether clinching bronze in the snowboard parallel giant slalom during the Salt Lake 2002 Winter Olympics, recovering from a life-saving liver transplant, founding the Chris Klug Foundation to raise awareness for organ donation, or split boarding to and from his new Snowmass home, he’s all in. An Aspen native and Sotheby’s International real estate professional, Klug is steadfast in most any pursuit. So it’s only fitting when touring his new residence, located in Melton Ranch, that the Klug family—wife Missy; daughter Bali; 6; and son River, 3—settled into their new space in under a year.

“We had our eye on the lot for a while and finally bought it in 2015 from Dale and Sally Potvin,” says Klug. “By Aug. 31 of the same year, we broke ground and moved in on July 4, 2016.”


Akin to his athletic career, the goal in constructing the home was to celebrate an Alpine lifestyle. Nestled along a hillside that hugs open space, and envisioned by architect Ken Adler, owner of KA DesignWorks, the home is anchored by east-facing panoramic views of the Continental Divide.


Chris and Missy had three main goals in building. “We wanted to achieve our lifelong dream of owning a single-family home in the Aspen School District. We wanted the building process to be fun—something the kids would always remember. And, lastly, I wanted to learn more about the building process to further my real estate career,” he says.


A mix of contemporary and casual lends a unique vibe to every room, all of which bring the outdoors in. An intimate tone is defined from the moment of entry—exterior materials such as stone, wood and corrugated metal are juxtaposed with a chalk-inscribed handwritten note written by Bali that states “Welcome Home.” The garage is—not surprisingly—basecamp for trailblazing, lined with endless pairs of skis, snowboards, split boards, bikes of all shapes and sizes, and kite and surf gear.

Photography Courtesy Of: